Šprotes eļļā
Rīga tiek dēvēta par šprotu dzimteni – jo tieši mūsu galvaspilsētā 19.gadsimta beigās cariskās Krievijas galma vajadzībām sāka ražot mazo kūpināto zivtiņu eļļā. Tā sacīt, beļģiem šokolāde, frančiem siers, mums – šprote.
Kūpinātā zivtiņa – brētliņa vai reņģe – kā delikatese vēsturiski ir triumfējusi visā bijušās Padomju Savienības teritorijā, bet mūsdienās aizrautīgi uzņēmēji ar to iepazīstina arī Skandināviju, citas Eiropas valstis, Austrāliju, Kanādu, ASV. Zivtiņas vara ir liela: tā spējusi Latvijas zivsaimniecības uzņēmumus gan celt, gan nogremdēt. Iesakām šprotes baudīt vai nu ar maizi un vārītu olu, vai salātos kopā ar sīpoliem, kartupeļiem un majonēzi.
Ēdot savas valsts produktus, mēs arī atbalstīsim pašmāju uzņēmumu noietu.
Kūpinātā zivtiņa – brētliņa vai reņģe – kā delikatese vēsturiski ir triumfējusi visā bijušās Padomju Savienības teritorijā, bet mūsdienās aizrautīgi uzņēmēji ar to iepazīstina arī Skandināviju, citas Eiropas valstis, Austrāliju, Kanādu, ASV. Zivtiņas vara ir liela: tā spējusi Latvijas zivsaimniecības uzņēmumus gan celt, gan nogremdēt. Iesakām šprotes baudīt vai nu ar maizi un vārītu olu, vai salātos kopā ar sīpoliem, kartupeļiem un majonēzi.
Ēdot savas valsts produktus, mēs arī atbalstīsim pašmāju uzņēmumu noietu.